5 Google Analytics-tips om uw conversieratio te verhogen
Het is gemakkelijk om te dromen van enorme conversiepercentages; ze zijn de laatste tijd echter nogal moeilijk te bereiken. Moeilijk, maar niet onmogelijk. Er zijn veel tips en trucs om uw conversiepercentages in slechts één dag met zelfs 529% te verhogen. Volg onze google analytics tips om uw conversie te verhogen.
We moeten wel redelijk blijven je kan niet van de ene op de andere dag een enorme conversie hebben. Maar door enkele efficiënte Google Analytics-tips te volgen kunt u uw conversiepercentages verhogen.
De volgende tips en inzichten van Google Analytics zullen u helpen om metrische gegevens en gegevens onder de knie te krijgen om het besluitvormingsproces voor uw online bedrijf te verbeteren.
U leert hoe u uw conversieratio kunt verhogen door het bouncepercentage te volgen. Door de kwaliteit van uw SEO-verkeer te meten, door traag ladende pagina’s te identificeren en nog veel meer.
Om een lang verhaal kort te maken, haal het meeste uit deze Google Analytics-tips om uw conversieratio te verhogen:
- Houd het bouncepercentage bij om uw conversieratio te verhogen
- Meet het totale organische verkeer om uw gebruikers beter te begrijpen
- Gebruik Internal Site Search om de ervaring van uw klanten te optimaliseren
- Meet de kwaliteit van SEO-verkeer om conversies te vergelijken
- Analyseer het gedrag van uw gebruikers om beter aan hun behoeften te voldoen
Kunnen deze Google Analytics tips uw conversieratio’s verhogen?
Het simpele antwoord is ja, deze google analytics tips kunnen jouw conversie doen verhogen. Google Analytics kan uw conversieratio’s actief verhogen. Natuurlijk, mits correct gebruikt. Er zijn directe en indirecte voordelen verbonden aan het gebruik van Google Analytics. En als u precies weet waar en waar u naar moet kijken, zult u misschien versteld staan van de inzichten die u krijgt.
Uit een onderzoek van ons team weten we dat de gemiddelde conversieratio voor webwinkels slechts 1,4% is. Van een goede webshop is dit 3%.
Nu komt het allemaal op jou aan. Wil je in de massa blijven of liever een standpunt innemen? Als u beter wilt worden, moet u uw conversieratio verhogen en zo dicht mogelijk bij 3% liggen.
Een doelstelling opzetten om 3% te halen is zeker doenbaar.
Gebruik rapportagetools om uw conversieratio bij te houden. Google Analytics is de meest populaire gratis tool die u kunt gebruiken om het succes van uw inkomende marketinginspanningen te meten. U staat op het punt te leren hoe u uw conversieratio’s kunt verhogen via Analytics. Pak daarom een kopje koffie, een papier en een pen en haal het meeste uit uw bedrijf.
1. Houd het bouncepercentage bij om uw conversieratio te verhogen
U weet wellicht inmiddels dat het bouncepercentage een van de belangrijkste statistieken in Google Analytics is en dat het door veel Analytics-gebruikers vaak verkeerd wordt begrepen. Het houdt de tijd ter plaatse niet bij.
Er zijn veel definities van bouncepercentage in de www-wereld. Volgens Optimize Smart is het bouncepercentage het percentage bezoeken van één pagina of websessies.
Het bouncepercentage is het percentage bezoekers van een bepaalde website dat de site verlaat nadat ze slechts één pagina hebben bekeken.
Deze statistiek is erg belangrijk omdat deze u veel vertelt over de kwaliteit van uw website. Simpel gezegd: hoe lager het bouncepercentage, hoe beter. Als u een laag bouncepercentage heeft, betekent dit dat uw gebruikers tevreden zijn met de inhoud die ze hebben ontvangen op basis van de zoekopdracht waarnaar ze op zoek waren.
Bezoekers kunnen om veel verschillende redenen stuiteren en het is moeilijk te zeggen of ze een goede of een slechte ervaring hebben gehad op basis van deze statistiek alleen.
Google Analytics maakt geen enkel verschil tussen een “goede” en een “slechte” bounce. Een slechte bounce kan bijvoorbeeld gebeuren wanneer een gebruiker op uw pagina belandt en plotseling besluit dat dit niet was waarnaar ze op zoek waren en terugkeert naar de resultatenpagina van de zoekmachine. Een goede bounce vindt plaats wanneer een gebruiker uw pagina bereikt, besluit een tijdje te blijven om uw inhoud te consumeren, vindt wat hij zocht en vervolgens vertrekt.
Op dit moment is het concept van de verblijftijd echter niet erg duidelijk in de branche, om nog maar te zwijgen van het feit dat het erg moeilijk te meten is. Wat we kunnen meten en waarvan we kunnen profiteren, is het bouncepercentage .
Zoals u op de bovenstaande afbeelding kunt zien, kan Google Analytics het bouncepercentage van een webpagina of website berekenen.
Wat u kunt zien door Analytics te gebruiken, is hoe snel mensen op de terugknop drukken om terug te keren naar de SERP-pagina.
U wilt dat uw gebruikers zoveel mogelijk tijd op uw website doorbrengen. Er is ook een video- tutorial van Yoast die je kan helpen . U heeft ook een vergelijkingspictogram waarop u kunt klikken om het bouncepercentage van al uw bestemmingspagina’s te zien en te vergelijken.
Wat is het ideale bouncepercentage?
Volgens Yoast ligt elke pagina die rood is gemarkeerd onder het gebruikelijke bouncepercentage van uw site. Als die pagina rood is en een bouncepercentage van 0-10% heeft, zou het nog steeds in orde moeten zijn. Als het ongeveer 20-30% is, moet u het zeker verifiëren, vooral als het een van uw top 10-pagina’s is.
Het bouncepercentage kan heel gemakkelijk worden gekoppeld aan uw conversieratio, want als veel gebruikers uw domein snel verlaten, betekent dit dat u maar heel weinig gebruikers zult hebben die vinden wat ze zoeken op uw website of dat uw aanbieding mogelijk moet zijn herzien.
Controleer daarom nauwkeurig uw bouncepercentage om er zeker van te zijn dat u geen conversies verliest. Hoe kunt u goede conversieratio’s behalen als de gebruikers uw webpagina’s binnen enkele seconden verlaten?
Niet alleen het product dat je verkoopt is belangrijk, maar ook de manier waarop je het presenteert, hoe je het promoot en hoe je ervoor kiest om het te verkopen.
2. Meet het totale organische verkeer om uw gebruikers beter te begrijpen
Als u zeker wilt zijn dat uw website effectief is, heeft u veel verkeer en een mooie conversieratio nodig.
Analytics biedt u de kans om uw verkeer op datum te vergelijken. Daarna kunt u selecteren en vergelijken om te zien of uw online bedrijf groeit. Dit zal u vertellen of uw werk of digitale marketingcampagnes een impact hebben.
Om volledig te begrijpen hoe u het verkeer kunt volgen en uw conversieratio te verzekeren, moet u weten hoe u de Analytics-tool correct gebruikt.
Een erg handige functie in Analytics zijn aangepaste waarschuwingen. Hierdoor blijft u constant op de hoogte wanneer er iets met uw site gebeurt. Het is een goede trigger die u zou kunnen gebruiken in uw SEO-campagne.
U kunt Analytics instellen om u een e-mail te sturen wanneer er iets mis is.
Het is ongelooflijk gemakkelijk om tijd aan deze sectie te besteden, maar pas op dat u hierdoor niet genoeg bruikbare Google Analytics-gegevens krijgt.
Al deze stappen zullen u helpen om de voetstappen van uw kijkers te volgen en uw kopers te begrijpen. Het is belangrijk om de analysegegevens te exporteren en aangepaste rapporten te maken over de correlatie tussen uw analyse- en Search Console-gegevens.
Kies een langere periode voor uw Analytics rapportages zodat u een vergelijking kunt maken tussen verschillende maanden of verschillende SEO projecten periode.
3. Gebruik Internal Site Search om de ervaring van uw klanten te optimaliseren
Data geven je de kracht om inzichten van waarde te maken. Vanaf hier kunt u weloverwogen beslissingen nemen over uw digitale marketingstrategie en daarom werken aan uw conversieratio’s.
Waarom kijken naar uw interne sitezoekopdracht? Intern zoeken op de site kan een waardevol beeld schetsen van hoe uw gebruikers op uw site zijn terechtgekomen.
Door het sitezoekrapport te bekijken, kunt u zien waarnaar gebruikers op uw site zoeken en wat ze moeilijk vinden.
Volgens Yoast is het erg goed om deze dataset bij te houden, omdat het een idee geeft van wat je bezoekers hopen te zien op je website. Dit toont u een uitsplitsing van een aantal statistieken met betrekking tot zoekopdrachten op de site en een lijst met termen die zijn doorzocht in het tijdsbestek dat u zoekt.
Om dergelijke gegevens te kunnen verkrijgen, moet u de zoekfunctie van uw domein zeker goed hebben ingesteld.
Wat u misschien opvalt, is dat sommige gebruikers waarschijnlijk zoektermen hebben gebruikt waarvoor u tot nu toe geen pagina hebt gemaakt.
Het is een geweldige kans om een nieuw onderwerp te bedekken. Het biedt u ook inzicht in de woorden die door uw bezoekers zijn gebruikt.
Maakt u zich geen zorgen als het wat moeilijk te begrijpen lijkt; hier is een korte beschrijving van de metrische gegevens die hier worden gebruikt:
- Sessies met zoekopdracht : totaal aantal sessies waarbij iemand ten minste één zoekopdracht op uw site voltooide;
- Totaal aantal unieke zoekopdrachten: totaal aantal keren dat mensen op uw site hebben gezocht (exclusief dubbele zoekopdrachten tijdens hetzelfde bezoek);
- Resultatenpaginaweergaven / zoekopdracht : het gemiddelde aantal keren dat mensen de pagina’s met zoekresultaten hebben bekeken na het voltooien van een zoekopdracht;
- % Uitstappunten zoekopdrachten : percentage sessies waarin mensen de site hebben verlaten direct na het voltooien van een zoekopdracht;
- % Zoekverfijningen : percentage keren dat mensen een aanvullende zoekopdracht hebben uitgevoerd na hun eerste zoekopdracht;
- Tijd na zoekopdracht : gemiddelde hoeveelheid tijd die op de site is doorgebracht na het voltooien van een zoekopdracht;
- Gemiddelde zoekdiepte : gemiddeld aantal resultatenpagina’s die mensen hebben bekeken na het voltooien van een zoekopdracht;
Telkens wanneer gebruikers iets zoeken, zou u kunnen denken of u dat product al aanbiedt of dat u het in de nabije toekomst kunt leveren. Dit zal natuurlijk helpen met uw conversieratio.
Als veel bezoekers ergens naar zoeken en ze vinden het niet, dan heb je een hoger bouncepercentage en misschien ook een lager conversiepercentage.
4. Meet de kwaliteit van SEO-verkeer om conversies te vergelijken
Zelfs als u vaak hoort dat kwaliteit subjectief kan zijn en moeilijk te meten is. Er zijn een aantal manieren waarop men de kwaliteit van elke verkeersbron of elk type verkeer kan meten. Je kan de PPC , display, e-mail, sociaalverkeer , … meten.
U dient zich ervan bewust te zijn dat het vrij normaal kan zijn dat sites met rijke inhoud, zoals blogs, nieuwssites, publicatiesites, een hoog bouncepercentage hebben, een lage gemiddelde tijd die op een pagina wordt doorgebracht of zelfs lage pagina’s of sessies.
Wat in deze gevallen gebeurt, is dat bezoekers ze bereiken om de nieuwste inhoud te consumeren en vervolgens stuiteren ze zonder verder te bladeren. Misschien wilt u uw contentmarketingstrategie heroverwegen.
In het geval van meerdere bezoeken aan de site, kunt u conversies hebben waarbij de zoekopdracht belangrijk was, maar niet direct verband hield met de conversie.
U dient dit rapport te gebruiken om conversies van zoekverkeer te inspecteren. Als u merkt dat het aantal conversies dat afkomstig is van zoeken afneemt, maar het algehele verkeer stabiel is, kunt u gemakkelijk concluderen dat het verkeer dat afkomstig is van zoeken niet kwalitatief is.
Het is ook essentieel om de locatie en de reden waarom mensen naar uw website komen te bepalen. Focus op het analyseren van de conversieratio van elk websitedoel voor elke verkeersbron en ook voor elke doelmarkt.
Hoewel veel online winkels campagnes voeren op nationale of internationale schaal, is het voor ons essentieel om te weten hoe elke belangrijke geolocatie presteert. We moeten bijvoorbeeld de conversieratio van uw doel voor een specifieke stad, zoals Genk, controleren en kijken of er de afgelopen maand een stijging was.
Als u de conversieratio voor elke verkeersbron in uw doelmarkt wilt bekijken, moet u een geavanceerd segment maken dat alleen het verkeer uit uw stad zal bevatten.
Zorg ervoor dat u de statistiek van de conversieratio segmenteert en neem beslissingen die alleen worden beïnvloed door de algehele conversieratio.
6. Analyseer het gedrag van uw gebruikers om beter aan hun behoeften te voldoen
Sommige SEO-experts zijn van mening dat de analyse van winkelgedrag een verborgen juweeltje is van de verbeterde e-commerce-functieset van Google Analytics. Gewapend met dit soort gegevens, zou u in staat zijn om te analyseren hoe uw gebruikers zich gedragen. Vervolgens ziet u of ze doorgaan met afrekenen of dat ze halverwege de winkelprocedure zijn gestopt.
Maar hoe zit het nu? Wat moeten we doen? Bij deze stap zijn er twee mogelijkheden. Een ding dat we kunnen doen, is een geavanceerde segmentatie toepassen. Zo ziet een Direct Traffic-segment eruit en u zult merken dat de cijfers veranderen.
Verder kun je segmenteren op mannen en vrouwen, grote of kleine kopers en kun je een e-commerce segment voor de groep creëren.
U kunt bijvoorbeeld sessies maken met productweergaven en u kunt het segment toepassen op het rapport Verkeersbronnen.
Een ander ding dat u kunt doen, is de sessiestatistieken wijzigen. U kunt ervoor kiezen om nieuwe en terugkerende bezoekers, verlatingsstatistieken te zien of zelfs apparaatcategorie, stad, bron en gebruikerscategorie te kiezen. Dit betekent dat u verschillende gebruikers kunt scheiden en het gedrag kunt controleren. Het is ook best interessant om de segmentatie van gebruikersgedrag naar bron op te zoeken.
Met de winkelgedragsanalyse van Google Analytics kunt u de ervaring van de gebruikers veranderen, van bron tot bevestiging. Wij zijn van mening dat deze tool een juweeltje is, want hoewel hij heel gemakkelijk te begrijpen is, is hij ook sterk genoeg om u enkele van de grote problemen op uw website te laten ontdekken.
Conclusie
Er zijn veel Google Analytics-tips en -trucs in de online wereld die proberen uit te leggen wat Google Analytics bijhoudt of hoe Google Analytics-rapporten moeten worden geïnterpreteerd.
Dit artikel is geen gids voor het begrijpen van Google Analytics voor beginners en probeert u ook niet te vertellen wat Google Analytics bijhoudt.
We hebben geprobeerd een aantal praktische tips en tips voor Google Analytics samen te stellen om uw conversieratio’s efficiënt en zichtbaar te maken. Als u al een van de Google Analytics-gebruikers bent, heeft u misschien gemerkt dat dit misschien niet de meest gebruiksvriendelijke tool is en hoewel het u veel kostbare gegevens oplevert, zou u in de situatie kunnen verkeren dat u niet weet hoe u Google Analytics moet analyseren. gegevens.
Nadat u een Google Analytics-account heeft aangemaakt en de Analytics-trackingcode op uw website heeft geplaatst, kunt u veel rapporten maken en de activiteiten van uw website volgen.
Gebruik Google Tag Manager voor een eenvoudige implementatie. Vervolgens bent u klaar om strategieën voor gegevensanalyse te maken, bij te houden en beslissingen te nemen op basis van de gebruikersstroom.
Kijk daarna wat Google Analytics u vertelt en zoek naar mogelijkheden voor conversie-optimalisatie.
Als je iets ontdekt dat je conversie stimuleert, probeer je daar dan aan te houden, onderzoek het verder en misschien kom je erachter dat je nog meer voordeel zult behalen.