Marketing SEO
iReto SEO Tips

De 10 SEO-tips die u moet implementeren in u website

Er is veel veranderd in de wereld van zoekmachineoptimalisatie.

Sommige fundamentele principes blijven echter ongewijzigd.

Het targeten van zoekwoorden met de enige bedoeling om de organische ranglijst te verbeteren, werkt bijvoorbeeld niet langer met zoekmachines, maar het kiezen van de juiste zoekwoorden is nog steeds belangrijk

Met zoveel SEO-technieken is het bijna onmogelijk geworden om te bepalen aan welke je je moet houden en welke je kunt negeren.

Is linkbuilding verleden tijd? Moet u uw tijd en energie besteden aan SEO op de pagina ? Hoe kun je een title-tag schrijven om je positie bij zoekmachines te verbeteren? Waar kruisen SEO en sociale media elkaar?

Maar wat zijn nu echt de beste SEO-tips die tot resultaten zullen leiden?

ireto SEO

Als je je alleen op de volgende technieken concentreert, zul je zeker meer organisch verkeer naar je blog leiden en je zoekrangschikking verbeteren .

Laten we beginnen:

1. Verwijder alles wat uw site vertraagt.


Paginasnelheid is een cruciale factor in SEO . In het verleden kon u wegkomen met een langzaam ladende site maar nu is het de doodsteek op de markt.

Een langzame pagina kan de gebruikerservaring frustreren en uiteindelijk mensen ontmoedigen om uw product te kopen.

In de ogen van potentiële kopers is een trage site een onbetrouwbare site. Periode.

Paginasnelheid is essentieel, zowel voor gebruikers als voor zoekmachines. Volgens eConsultancy ” verlaat 40% van de mensen een website die meer dan 3 seconden nodig heeft om te laden.”

Nog een extra tip voor de wordpress gebruikers

Verwijder niet-essentiële elementen die uw site vertragen. Als je een WordPress-gebruiker bent, overweeg dan om plug-ins te deactiveren die je misschien hebt geïnstalleerd en geactiveerd, maar die je niet echt nodig hebt.

 

loading

 

2. Link naar andere websites met relevante inhoud.

Voor de meeste mensen is het linken naar relevante en gezaghebbende inhoudspagina’s slecht omdat het mensen van je pagina haalt.

Maar ik denk het niet. Linkbuilding blijft een fundamenteel onderdeel van de strategie voor slimme zoekmachineoptimalisatie.

Je kunt niet verwachten dat je van anderen krijgt als je niet eerst wilt geven. Als u bijvoorbeeld op zoek bent naar inkomende links van gezaghebbende blogs , is een van de gemakkelijkste manieren om dat te doen, te laten zien dat u bereid bent om vanuit uw eigen inhoud naar die blogs te linken.

Natuurlijk moet u alleen linken naar inhoudspagina’s die een enorme waarde bieden. Het heeft weinig nut om te linken naar pagina’s die geen meerwaarde bieden.

Door te linken wordt traceerbaar verkeer verzonden, waardoor uw site een waardevollere en schaalbare bron wordt.


Nog een extra tip:

Je kunt een influencer laten weten als je naar hen linkt dan kunnen ze ook linken naar jouw.

Bij linkbuilding draait het ook allemaal om kwaliteit, niet om kwantiteit. Je bouwt meer vertrouwen op in je niche als je een paar gezaghebbende links hebt in plaats van een dozijn links van slechte kwaliteit.


3. Schrijf eerst voor mensen, daarna zoekmachines.

Veel mensen profiteren nog steeds niet van long-tail-zoekwoorden , maar proberen liever zoekmachines te manipuleren. Door teksten te schrijven die niet fijn leesbaar zijn , met veel keywords en rare tekst.

Geef geen prioriteit aan zoekmachines , de mens is belangrijker. Schrijf in plaats daarvan inhoud voor de gebruikers , voor jouw bezoekers. Mensen die willen lezen , mensen die geïnteresseerd zijn, mensen die die jouw producten / diensten willen kopen.

Zoekspiders zijn slechts scripts – ze kopen geen producten, ze hebben geen contact met u op sociale media en ze worden geen loyale klant.

ireto zoekwoorden

Grappig genoeg, wanneer u gebruikers op de eerste plaats zet, schrijft u eigenlijk nuttige inhoud die zoekmachines belonen omdat zoekmachines gebruikers volgen. Het is niet andersom. Tegelijkertijd verbeter je de gebruikerservaring en bouw je vertrouwen op bij je publiek.

4. Vraag aan betrouwbare sites aan om naar u te linken.

Inkomende links zijn voor een groot deel nog steeds de levensader van de rankings van zoekmachines.

ireto web analyse

 

Wanneer je dofollow- en nofollow-links combineert, krijg je een natuurlijk linkprofiel dat zelfs Google zal belonen.

Contentmarketing heeft alles te maken met het creëren van hoogwaardige, boeiende inhoud en het creëren van de behoefte en urgentie bij mensen om naar u te linken en uw inhoud op sociale media te delen.

Een bepalende factor voor mijn succes in google is tijd investeer in het maken van één bericht of ander stuk inhoud. Als je voor jezelf schrijft zie dit niet als tijdverlies maar als een leadgenerator.

 

 

5. Zorg voor webanalyses vanaf het begin.

Nadat u uw doelstellingen voor zoekmachineoptimalisatie duidelijk heeft gedefinieerd, heeft u software nodig om bij te houden wat wel en niet werkt. U kan daarom gebruik maken van de iReto SEO scan. Neem contact op met ons Team en wij helpen u verder.

Ook kan Google Analytics , Google Search Console en andere private webanalysesoftwareoplossingen u helpen uw succes bij te houden.

U moet over deze webanalyses beschikken, zelfs voordat u de eerste bezoeker naar uw site stuurt.

 

 

6. Schrijf voor elke pagina unieke en relevante metabeschrijvingen.

Een van de belangrijkste SEO-tips die de meeste mensen negeren, is de goed opgemaakte metabeschrijving .

De metabeschrijving is het eerste gedeelte dat mensen zien wanneer Google uw pagina weergeeft om gebruikers te zoeken.

Over het algemeen houdt de zoekmachinegigant niet van dubbele inhoud. Ja, er zijn momenten waarop het nodig is om een ​​alinea of ​​zin van een andere site te citeren, maar als het publiceren van dubbele inhoud uw manier van leven wordt, zult u merken dat het bijna onmogelijk is om een ​​long term succes.

U kunt niet dezelfde metabeschrijving hebben voor een pagina die spreekt over e-mailmarketing en een pagina over verkopen . Er is een groot verschil in die onderwerpen en uw metabeschrijvingen zouden dat feit moeten communiceren.

Nog een extra tip:

Als je een WordPress-gebruiker bent, kun je dubbele metabeschrijvingen corrigeren door de All-In-One-SEO Pack of Yoast-plug-ins te installeren .

Blader vervolgens in uw WordPress-editor naar de onderkant van de pagina en voeg een unieke title-tag en metabeschrijving toe.

 

7. Gebruik alleen leesbare URL’s

Als gebruikers uw URL niet kunnen lezen of begrijpen, kunnen zoekmachines ook in de war raken. Blijf weg van pagina-URL’s als volgt:

https://www.entrepreneur.com/article/272531

 

Onthoud dat zoekmachines zoekgebruikers volgen.

 

8. Social media kanalen

Social media is een integraal onderdeel van de SEO-strategie en zoeksignalen zijn belangrijk. Je moet je concentreren op het vergroten van de jouwe.

Het is waar dat Google geen sociale signalen heeft toegevoegd aan hun ranking-algoritmefactoren, maar ik heb persoonlijk gezien dat sociale signalen wel invloed hebben op de ranking van zoekmachines .

Als je meer sociale signalen wilt ontvangen, zijn de regels niet veranderd. Hier is de samenvatting:

  • Creëer nuttige inhoud die waardevol is voor uw sociale mediaplatforms.
  • Voeg deelknoppen toe aan je bericht en maak ze zichtbaar.
  • Moedig mensen aan om te delen door ze te vragen.
  • Organiseer een wedstrijd voor sociale media om meer aandelen te krijgen.
  • Noem en link naar social media influencers / power users in je post en breng ze op de hoogte.

… En zoveel meer. Social media staat tot uw beschikking. Gebruik het en gebruik het goed.

ireto social media

 

9. Gebruik de juiste alt-tags in uw afbeeldingen.

Afbeeldingen zijn belangrijk bij het optimaliseren van zoekmachines . Google heeft een hele sectie van zijn zoekresultaten gewijd aan afbeeldingen.

Wanneer gebruikers naar een bepaalde afbeelding zoeken, waar zoeken ze dan mee?

Sleutelwoorden.

Om deze reden moet u de juiste trefwoorden gebruiken in uw beeldnamen en begeleidende tekst (zoals het bijschrift). Dit is natuurlijk geen toestemming voor het opvullen van zoekwoorden .

 

10. Creëer en publiceer consistent unieke inhoud om uw positie te verbeteren.

Volgens het Content Marketing Institute is het produceren van unieke en boeiende content een uitdaging voor de meeste marketeers.

Of je nu een B2B- of B2C-marketeer bent, je moet gedisciplineerd zijn als het gaat om het creëren van content.

 

ireto marketing

 

Unieke inhoud is een van de factoren die van invloed zijn op deze versheidsscore en bijgevolg op de positie van zoekmachines voor die specifieke pagina.

 

Ten slotte

De ouderdom van een domein of webpagina is ook een van de beste SEO-tips die u in gedachten moet houden. Het is inderdaad cruciaal voor uw succes.

Verander daarom niet constant uw domeinnaam. Kies er een en blijf erbij, tenzij er een heel goede reden is om te veranderen.

Als je in het verleden een bericht hebt gepubliceerd dat niet langer relevant is voor gebruikers, vooral vanwege de recente Google-wijzigingen, werk dan om die pagina bij te werken in plaats van een geheel nieuwe inhoud te schrijven. Of in het ergste geval, 301 leidt het door naar een nieuwer, frisser stuk inhoud op uw site dat relevant is voor het originele artikel.

Als je aandacht besteedt aan deze belangrijke SEO-tips, garandeer ik je dat je betere inhoud creëert , meer organisch verkeer genereert, meer leads binnenhaalt en je inkomsten laat groeien.

Welke andere tips of technieken voor zoekmachineoptimalisatie zijn volgens u het meest cruciaal voor het verbeteren van de positie in de zoekresultaten? Zijn er SEO-tips die tegen u hebben gewerkt?