Websites & webshops
SEO Tips voor een iReto website

Essentiële elementen die uw website in 2020 moet hebben

Weet u hoe lang het duurt voordat een kijker zich een mening vormt over uw website wanneer ze deze voor het eerst bezoeken? De meeste mensen hebben 1 seconde nodig om te beslissen of ze uw website leuk vinden of niet. Dat is hoe wispelturig de gemiddelde consument online is, simpelweg omdat ze te veel keuze hebben als het gaat om online winkelen.

Elke onderneming met een website moet proberen bezoekers de beste gebruikerservaring te bieden op hun website, aangezien dat over het algemeen de deal-breaker is voor het feit of die bezoeker blijft hangen of naar een andere website gaat.

Dat zet bedrijven zwaar onder druk als het gaat om het ontwerpen van hun website, omdat ze de juiste balans moeten vinden tussen alle belangrijke elementen van goed webdesign. 

Als uw bedrijf moeite heeft om bezoekers naar uw website te trekken en degenen die uw website bezoeken, zijn niet aan het converteren, dan moet u gaan nadenken over het vernieuwen van uw webontwerp, omdat dit uw kansen op succes kan schaden.

Waarop moet u letten?

ireto Woocommerce webshop
1. Responsief / mobielvriendelijk ontwerp

Meer dan 50% van het internetverkeer is afkomstig van mobiele apparaten ( volgens onze analyses ), en als uw site niet goed presteert voor die gebruikers, kunt u al dat verkeer mislopen. Meer mensen dan ooit winkelen en gebruiken websites op hun telefoon. Zorg ervoor dat uw site net zo goed werkt voor mobiele gebruikers als voor desktop.

2. Snelle paginasnelheid

Ervoor zorgen dat uw website snel laadt, is belangrijker dan ooit, vooral vanwege de toename van mobiel verkeer. Mogelijk bekijken meer mensen uw site op een langzame verbinding met een klein scherm. Als het eeuwen duurt voordat de inhoud is geladen, verlaten ze uw site voor een betere site. Google houdt nu ook rekening met paginasnelheid als een rangschikkingsfactor , dus als uw site langzamer is dan die van uw concurrenten, kunt u naar beneden worden geduwd in de ranglijst.

3. CTA’s

Wat het doel van uw website ook is, zorg ervoor dat u het duidelijk maakt voor uw gebruikers. Als u producten verkoopt, moedig gebruikers dan aan om te winkelen en af te rekenen. Als u services aanbiedt, zorg er dan voor dat gebruikers door uw aanbod kunnen bladeren en contact met u kunnen opnemen wanneer ze klaar zijn om deel te nemen. Non-profitorganisaties zoeken mogelijk naar donaties of vrijwilligers. Zelfs een strikt informatieve site zal de informatie willen stroomlijnen en het gemakkelijk te vinden maken. Bepaal uw doelen en gebruik vervolgens highlights, afbeeldingen, beknopte tekst, knoppen, enz. Om gebruikers ertoe aan te zetten de door u gewenste actie te ondernemen.

4. Backlinks ( zorgen voor de SEO )

Een vaak over het hoofd geziene rangschikkingsfactor bij zoekmachines is het aantal (en de kwaliteit) van andere sites die naar u terugverwijzen. Het wordt meestal over het hoofd gezien omdat mensen het belang ervan niet begrijpen of omdat ze geen tijd hebben om er iets aan te doen. Beide zijn geldige redenen!  

5. Beoordelingen oftewel reviews

een van de beste manieren om klanten te genereren, is door beoordelingen online te krijgen. Het aantal positieve recensies geeft potentiële klanten aan dat uw bedrijf / producten / diensten goed zijn. Dit kan iemand overtuigen om een ​​kans op jou te wagen. U kunt beoordelingen zoeken op Google Mijn Bedrijf, Facebook en / of Yelp.  Zorg ervoor dat u bijzonder goede getuigenissen op uw website plaatst en maak het mensen gemakkelijk om al uw beoordelingen te lezen door te linken naar de site (s) (bijv. Google Mijn Bedrijf) waar u de meeste beoordelingen heeft.

6. Privacybeleid en cookiebeleid / cookiebot

Het is belangrijk om de trends bij te houden en ervoor te zorgen dat uw site hieraan voldoet. Een goed uitgangspunt is om een ​​privacybeleid op uw website te krijgen. 

Geef een overzicht van alle manieren waarop u de informatie van uw klanten gebruikt en opslaat. Er moet vanaf de onderkant van elke pagina van uw site naar worden gelinkt, zodat ongeacht op welke pagina een gebruiker terechtkomt, ze toegang hebben tot de informatie.

Hoe presteert jouw website? Heeft het één of meerdere zaken die aangepast moeten worden? Voor hulp, aarzel niet om ons te contacteren. Wij helpen je graag!