Marketing SEO

Leadgeneratie: Hoe kan ik leads genereren?

Wat is het genereren van inkomende leads? Het is een oplossing die uw bedrijf of organisatie kan behoeden voor die vervelende, storende koude lead.

Laten we beginnen met het definiëren van een lead en het bespreken we wat online leadgeneratie is. We gaan ook bespreken waarom u leadgeneratie nodig heeft. Hoe u iemand kwalificeert als lead is ook belangrijk. Hoe kan je leadtypes labelen ?  Waarom het genereren van inkomende leads veel effectiever is dan simpelweg het kopen van leads.

Wat is een
lead?
Wat is het genereren van leads
Leadgeneratie proces
Strategie voor het genereren van leads

Wat is een lead?

Een lead is elke persoon die op de een of andere manier interesse in het product of de dienst van een bedrijf aangeeft. Leads horen meestal van een bedrijf of organisatie nadat ze een communicatie hebben geopend (ingave van contactformulier). 

Stel dat u een online nieuwsbrief invult om meer te weten te komen over hoe u voor uw auto moet zorgen. Ongeveer een dag later ontvangt u een e-mail van het autobedrijf dat de nieuwsbrief heeft gemaakt over hoe zij u kunnen helpen met het verzorgen van uw auto. Dit proces is veel gemakkelijker dan als je gewoonrandom iemand een berichtje stuurt.

En vanuit een zakelijk perspectief helpt de informatie die het autobedrijf over u verzamelt uit uw mailchimp hen om die openingsmededeling te personaliseren om uw bestaande problemen aan te pakken. Je hebt geen tijd te verspillen aan het bellen van leads die helemaal niet geïnteresseerd zijn in autodiensten.

Leads maken deel uit van de bredere levenscyclus die consumenten volgen bij de overgang van bezoeker naar klant . Niet alle leads zijn gelijk gemaakt. Er zijn verschillende soorten leads op basis van hoe ze gekwalificeerd zijn.

Marketing gekwalificeerde Lead 

Marketing-gekwalificeerde leads zijn contacten die betrokken zijn geweest bij de inspanningen van uw marketingteam, maar nog niet klaar zijn om een ​​verkoopgesprek te ontvangen. Een voorbeeld van een MQL is een contactpersoon die een bestemmingspagina-formulier invult voor een aanbieding.

Verkoopgekwalificeerde leads

Verkoopgekwalificeerde leads zijn contacten die acties hebben ondernomen die uitdrukkelijk aangeven geïnteresseerd te zijn om een ​​betalende klant te worden. Een voorbeeld van een SQL is een contactpersoon die een formulier invult om een ​​vraag te stellen over uw product of dienst.

Productgekwalificeerde leads

Productgekwalificeerde leads zijn contacten die uw product hebben gebruikt en acties hebben ondernomen die erop wijzen dat u interesse heeft om een ​​betalende klant te worden. PQL’s bestaan ​​doorgaans voor bedrijven die een proefversie van een product of een gratis of beperkte versie van hun product aanbieden. Een voorbeeld van een PQL is een klant die uw gratis versie, maar gebruikt of vraagt ​​naar functies die alleen beschikbaar zijn tegen betaling.

Service gekwalificeerde lead

Servicekwalificeerde leads zijn contacten of klanten die aan uw team hebben aangegeven dat ze geïnteresseerd zijn om een ​​betalende klant te worden. Een voorbeeld van een servicekwalificeerde lead is een klant die zijn medewerker van de klantenservice vertelt dat hij zijn productabonnement wil upgraden. Op dat moment zou de medewerker van de klantenservice deze klant doorsturen naar het juiste verkoopteam of de juiste vertegenwoordiger.

Wat is leadgeneratie ?

Leadgeneratie is het proces waarbij vreemden en potentiële klanten worden aangetrokken en omgezet in iemand die interesse heeft getoond in het product of de dienst van uw bedrijf. Enkele voorbeelden van leadgeneratoren zijn sollicitaties, blogposts, kortingsbonnen, live-evenementen en online inhoud.

 

Deze leadgeneratoren zijn slechts enkele voorbeelden van strategieën voor het genereren van leads die u kunt gebruiken om potentiële klanten aan te trekken en hen naar uw aanbiedingen te leiden.

Waarom heb je leadgeneratie nodig?

Wanneer een bezoeker organisch op je website komt is het makkelijker om het om te zetten in een lead.

Leadgeneratie valt binnen de tweede fase van de inbound marketingmethode . Het treedt op nadat u een publiek heeft aangetrokken en klaar bent om die bezoekers om te zetten in leads voor uw verkoopteam.

Het genereren van leads een fundamenteel punt in de reis van een individu om een ​​tevreden klant te worden.

lead generatie

 

 

 

Leadgeneratieproces

Nu we begrijpen hoe leadgeneratie past in de inbound marketingmethodologie , gaan we de stappen van het leadgeneratieproces doorlopen.

  1. Ten eerste ontdekt een bezoeker uw bedrijf via een van uw marketingkanalen, zoals uw website.
  2. Die bezoeker klikt vervolgens op uw call-to-action (CTA)  dat websitebezoekers aanmoedigt om een ​​of andere actie te ondernemen.
  3. Die CTA brengt uw bezoeker naar een bestemmingspagina , een webpagina die is ontworpen om leadinformatie vast te leggen in ruil voor een aanbieding.
  4. Eenmaal op de landingspagina vult uw bezoeker een formulier in in ruil voor de nieuwsbrief. ​ Je hebt een nieuwe lead. 

Samenvattend: bezoeker klikt op een CTA die hem naar een bestemmingspagina brengt waar hij een formulier invult om een aanbieding te ontvangen , waarna hij een lead wordt .

Hoe kan je leads genereren?

Inhoud is een geweldige manier om gebruikers naar een bestemmingspagina te leiden. Meestal maakt u inhoud om bezoekers te voorzien van nuttige, gratis informatie. U kunt overal in uw inhoud CTA’s opnemen – inline, onderin de post, in de held of zelfs op het zijpaneel. Hoe blijer een bezoeker is met uw inhoud, hoe groter de kans dat ze op uw call-to-action klikken en naar uw bestemmingspagina gaan.

  • E-mail
  • Advertenties en retargeting
  • Blog
  • Sociale media

Beter groeien met het genereren van leads

Gebruik deze tips om eenvoudige conversiemiddelen aan uw site toe te voegen. Om u te helpen meer te weten te komen over de bezoekers van uw site en welke inhoud hen ertoe aanzet om te converteren kan u ons altijd contacteren.

De basisprincipes die we hier hebben besproken, zijn nog maar het begin. Blijf CTA’s, bestemmingspagina’s en formulieren maken  en promoot ze op meerdere kanalen. Houd nauw contact met uw verkoopteam om ervoor te zorgen dat u regelmatig hoogwaardige leads doorgeeft. En last but not least: stop nooit met testen. Hoe meer u elke stap van uw inkomende leadgeneratieproces aanpast en test, hoe meer u de leadkwaliteit verbetert en de omzet verhoogt.

Wilt u meer weten over lead generatie aarzel niet om ons te contacteren.