Hoe lang duurt het voor een domein actief is

Verificatieproces #

Als een van de bovenstaande gebeurtenissen plaatsvindt, wordt het verificatie proces gestart. Dat bestaat uit de volgende stappen:

  • Een eerste e-mail wordt door iReto naar de domeinhouder gestuurd om hem te vragen om op een link te klikken welke zijn e-mail adres zal bevestigen.
  • Als er na 7 dagen geen bevestiging is ontvangen, wordt een tweede e-mail gestuurd naar de domeinhouder, om hem aan te sporen om zijn e-mail adres te bevestigen.
  • Op hetzelfde moment wordt een e-mail naar Watsnel gestuurd om ons te informeren over het feit dat het e-mailadres nog niet is bevestigd.
  • Als na nog eens 7 dagen nog geen bevestiging is ontvangen, is de verificatie mislukt en ontvangen wij een melding hierover.

Zodra een e-mail adres wordt bevestigd, wordt het gemarkeerd in ons systeem. Zolang het is geverifieerd, wordt geen nieuwe verificatie vereist. Theoretisch kan een verificatie eeuwig duren (tot informatie ons bereikt dat het e-mail adres niet meer geldig is).

Opschorting van het domein #

Als de verificatie mislukt (na 14 dagen geen reactie), moet Openprovider, volgens de ICANN contracten, elke gTLD registratie schorsen dat hetzelfde e-mail adres gebruikt als contactmailadres van de domeinhouder. Schorsing van een domeinnaam betekent dat Openprovider de status clientHold plaatst, waardoor het domein onbereikbaar wordt. Website noch e-mail of andere verwante diensten zullen meer functioneel zijn.

  • Niet in slagen om een e-mailadres te bevestigen kan dus leiden tot een schorsing van veel meer domeinen. Er zijn twee manieren om het de domein (en) weer te activeren:
  • Voltooi het verificatieproces. De link in de e-mail is nog steeds geldig.  Als de e-mail niet is ontvangen en het e-mailadres nog steeds functioneel is, kunnen wij de e-mail weer naar u verzenden.
  • Of verander het e-mailadres naar een andere. Dit dient u ons per mail door te geven zodat wij dit voor u kunnen wijzigen. Als het nieuw e-mail adres al is geverifieerd, zullen alle domeinnamen onmiddellijk worden geactiveerd. Als dat e-mail adres nog niet is geverifieerd, zal domeinen zodra de nieuwe verificatieproces is voltooid worden geactiveerd.