Websites & webshops
Heeft jouw onderneming een website

Waarom heeft elk bedrijf een website nodig?

Heeft jouw onderneming een website?

Als uw bedrijf zo ver is gekomen zonder een website, vraagt ​​u zich misschien af: heb ik een website nodig voor mijn bedrijf? Wat heeft het voor zin als mijn bedrijf al succesvol is zonder een bedrijf?

Het korte antwoord is dat er nog nooit een beter of belangrijker moment is geweest om te investeren in een website voor uw bedrijf. Een website biedt een tal van voordelen voor bedrijven.

Enkele redenen waarom u een website nodig heeft voor uw kleine onderneming

1. Een website laat je er professioneel uitzien

Iedere consument denkt dat een website uw bedrijf geloofwaardiger maakt dan bedrijven die alleen sociale mediaprofielen hebben. Uw website is ook de perfecte plek om te pronken met professionele certificeringen of onderscheidingen die uw bedrijf heeft.

Daarnaast kunt u met uw eigen website een e-mailadres van uw onderneming aanmaken (bijv. info@jouwwebsite.be) dat straalt professionalisme uit. Vooral als u tot nu toe een persoonlijk e-mailadres hebt gebruikt om zaken te doen. .

2. Uw website kan via Google nieuwe klanten aantrekken

Sommige zijn blij met hun huidige omzet andere weer niet maar iedereen wil nieuwe klanten maken. Om blijvend succes te stimuleren, moet u nieuwe klanten aantrekken. Een van de beste manieren om dit te doen, is door uzelf zichtbaar te maken op Google.

Een goed geoptimaliseerde website kan uw bedrijf helpen om goed te scoren voor verschillende zoektermen. Door te scoren op verschillende zoektermen kan je vertrouwen uitstralen.

 

3. U kunt uw producten en diensten duidelijk onder de aandacht brengen

U kunt potentiële klanten laten zien wat ze krijgen als ze met u samenwerken. U kunt ook het ontwerp van uw website, samen met de aanbevolen afbeeldingen, gebruiken om mensen een idee te geven van hoe het voelt om uw fysieke locatie binnen te gaan.

Een ander ding dat u kunt doen, is belangrijke informatie over uw producten en services op uw website publiceren om ervoor te zorgen dat u de juiste klanten aantrekt .

4. Een website kan klanten aanmoedigen om contact met u op te nemen

Een website is een geweldige plek om uw contactgegevens gemakkelijk beschikbaar te maken voor potentiële klanten. U kunt zelfs uw contactgegevens publiceren in een kop- of voettekst, zodat deze op elke afzonderlijke pagina wordt weergegeven. 

5. Uw website vestigt uw plaats in de branche

Als uw concurrenten nog niet online zijn, zullen ze dat waarschijnlijk binnenkort zijn. Vestig uzelf als leider in uw vakgebied door eerst een website van hoge kwaliteit te bouwen.

Als uw concurrenten online zijn, heeft u een ander soort mogelijkheid: u kunt een website bouwen die totaal anders is dan de sites van uw concurrenten, en potentiële klanten laten zien waardoor uw bedrijf zich onderscheidt.

6. Een website zorgt voor uw succes op lange termijn

In 2020 gebruiken bijna 4,54 miljard mensen (59% van de wereldbevolking) internet, en steeds meer mensen gaan online.

Zonder website is uw bedrijf onzichtbaar voor deze mensen. Naarmate we verder het digitale tijdperk ingaan, wordt uw bedrijf voor iedereen onzichtbaar tenzij u in een website investeert.

Dus om concurrerend te blijven in deze steeds digitaler wordende wereld, moet uw bedrijf online gaan.

Dus, ja iedere onderneming heeft een website nodig!

De vraag is niet “heb ik een website voor mijn bedrijf”, maar “ik kan veroorloven om niet een website in het digitale tijdperk”. En het antwoord, als u op lange termijn wilt blijven bloeien, is nee. Een website is een van de beste investeringen die elk bedrijf in zijn toekomst kan doen.

Als u klaar bent om aan de slag te gaan, neem gerust contact met ons op. Nogmaals, WordPress is de meest populaire manier om een ​​website te bouwen – het ondersteunt meer dan een derde van alle websites op internet. Het is ook betaalbaar en toegankelijk  wat een groot deel is van waarom het zo populair is.