Marketing SEO
seo - online zichtbaarheid

Waarom is seo belangrijk voor jouw website

Anel Hegic

Anel Hegic

Website bouwer - SEO specialist

Meer informatie

SEO is een noodzakelijk onderdeel van een goede digitale marketingstrategie, maar veel bedrijven begrijpen SEO niet en implementeren deze niet. Uit een onderzoeken blijkt dat 30% van de bedrijven / KMO’S in SEO investeert. Dit is redelijk laag , dit komt omdat bedrijven meer op social media adverteren. Hoewel socialemediamarketing belangrijk is, mag seo niet worden vergeten.

Uit een onderzoek van Moz bleek dat meer dan 70% van de zoekopdrachten op een website klikt op de eerste pagina van SERP’s (resultatenpagina’s van zoekmachines). Dit betekent dat bijna al het verkeer op zoekmachines naar websites op de eerste pagina met resultaten gaat. SEO kan uw website helpen een deel van dat verkeer te ontvangen, wat leidt tot meer merkbekendheid, leads en winst wanneer die leads naar klanten worden geconverteerd.

Wat is seo?

SEO is zoekmachineoptimalisatie. Dit betekent dat SEO uw website optimaliseert zodat uw websitehoog op de ranglijst van zoekmachines verschijnt voor de door u gewenste zoekwoorden. Als u een bakkerij runt in Genk, wilt u dat uw bakkerij als eerste wordt weergegeven als iemand naar “Bakkerij Genk” zoekt. SEO kan je daarbij helpen.

seo - online zichtbaarheid

Slechte ervaringen met SEO

Sommige bedrijven vermijden SEO, vooral als ze het eerder hebben geprobeerd en geen resultaten hebben gezien. Er zijn veel misvattingen over SEO onder degenen die het niet helemaal begrijpen. Veelvoorkomende misvattingen zijn onder meer:

  • SEO is verouderd en uw tijd / budget niet waard
  • SEO is duister
  • SEO werkt niet

Veel van de redenen voor deze misvattingen hebben te maken met de geschiedenis van SEO. Toen SEO zich voor het eerst ontwikkelde, gebruikten veel mensen duistere SEO-tactieken, nu bekend als black hat SEO.

Voordat SEO werd gecontroleerd door zaken als Google-boetes , waren bedrijven vrij om elke truc te gebruiken die ze konden bedenken om hun website hoog in de zoekmachines te krijgen. Trefwoorden werden in pagina’s geplaatst, de inhoud was slecht en veel van de eerste resultaten op de resultatenpagina’s van zoekmachines waren spam.

SEO is sindsdien verbeterd en hoewel white hat SEO het moeilijker maakt om uw website op de eerste pagina van Google te krijgen, zijn vuile trucs niet langer effectief. Nu laten zoekmachines zoals Google de meest relevante inhoud van hoge kwaliteit als eerste zien. Om met succes SEO te bereiken, heb je een gekwalificeerd SEO-bedrijf en een geweldige website nodig.

Waarom SEO misschien niet eerder heeft gewerkt

Als je SEO al eerder hebt geprobeerd, ben je misschien op je hoede om opnieuw te investeren. Houd echter rekening met twee factoren voordat u SEO volledig afzweert: tijd en kwaliteit. Tijd is belangrijk voor SEO – het gebeurt niet van de ene op de andere dag. Goede, white hat SEO-praktijken kunnen minstens zes maanden tot een jaar duren om uw website op de eerste pagina te krijgen voor uw belangrijkste zoekwoorden / zoektermen .

Het kan moeilijk zijn om geduldig te blijven terwijl u voor services betaalt en geen resultaten ziet, maar elk bedrijf dat beweert u binnen een week op de eerste pagina van Google te plaatsen, liegt of bedriegt het systeem wat uiteindelijk uw website zal schaden .

Mogelijk hebt u ook in SEO geïnvesteerd bij een bedrijf dat niet transparant was in hun praktijken. Als uw vorige SEO-provider onduidelijk was over wat ze met uw website deden en waarom, heeft u mogelijk uw SEO-doelen niet bereikt. Goede SEO kost tijd, maar je zult uiteindelijk resultaten zien. Zoek een goed SEO-bedrijf dat transparant is over hun praktijken en een bewezen staat van dienst heeft.

Waarom heeft u SEO nodig heeft

SEO is belangrijk voor de online aanwezigheid van uw bedrijf en de digitale marketingstrategie. We hebben een paar redenen gegeven waarom SEO cruciaal is voor uw digitale marketingplan in 2021.

SEO brengt verkeer en leads

SEO leidt bezoekers naar uw website. Goede SEO helpt uw ​​website op de eerste pagina of pagina’s van de zoekresultaten van Google te scoren voor de relevante zoekwoorden die bij uw bedrijf horen. Dat betekent dat als uw bedrijf een bakkerij in Genk is, SEO u in de eerste paar zoekresultaten voor “bouwbedrijf in Genk” kan plaatsen, waardoor u webverkeer krijgt dat geïnteresseerd is in uw bedrijf.

Door verkeer naar uw website te halen kunt u klantenleads binnenhalen en bezoekers van uw site in betalende klanten veranderen. SEO helpt u gericht verkeer te krijgen op basis van zoekwoorden die betrekking hebben op uw producten of diensten.

Lokale SEO verhoogt bezoeken en verkopen

Google heeft gemeld dat 50% van de consumenten die een lokale zoekopdracht hebben uitgevoerd, de winkel dezelfde dag heeft bezocht. Als uw bedrijf een fysieke locatie heeft kan SEO klanten fysiek naar uw deur leiden.

Door uw aanwezigheid digitaal te optimaliseren wordt het voor potentiële klanten gemakkelijker om uw adres, telefoonnummer, openingstijden en andere informatie te vinden die hen naar uw website of winkel kan leiden.

Goede SEO kan PPC verbeteren

Als u ooit pay-per-click-marketing heeft gebruikt , weet u dat de kwaliteitsscore van invloed is op uw campagne. Een hogere PPC-kwaliteitsscore kan de kosten per klik verlagen en ervoor zorgen dat uw advertenties beter presteren waardoor uw advertenties kosteneffectiever worden. Het optimaliseren van uw website met SEO kan de kwaliteitsscore van uw PPC campagnes verbeteren  waardoor deze twee digitale marketingstrategieën hand in hand gaan.

SEO werkt ook perfect samen met andere marketingstrategieën. Het koppelen van SEO en zoekmachine-advertenties verbetert de efficiëntie van uw advertenties en kan het verkeer met 50% verbeteren volgens een onderzoek van Google . SEO kan ook de retargeting-inspanningen verbeteren en de naamsbekendheid vergroten.

De meeste consumenten doen online onderzoek voordat ze iets kopen

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat consumenten de neiging hebben om producten en diensten online te onderzoeken voordat ze een aankoop doen. Uit onderzoeken bleek ook dat 45% online beoordelingen leest voordat ze een aankoop in winkels doen en 56% online beoordelingen voordat ze online een aankoop doen.

SEO maakt het voor klanten gemakkelijker om uw bedrijf online te vinden tijdens de onderzoeksfase van het koopproces. Uw bedrijf moet gemakkelijk vindbaar zijn op zoekmachines om deze klanten te winnen. Goede SEO haalt relevante, geïnteresseerde klanten naar uw site en maakt het waarschijnlijker dat ze in klanten worden omgezet.

SEO bouwt vertrouwen en geloofwaardigheid op

Hoe vaak kijkt u naar pagina twee of drie op een Google-resultatenpagina? Waarschijnlijk niet vaak. Als een klant op zoek is naar een bedrijf en deze niet in de eerste resultaten voor de gerelateerde zoekwoorden voorkomt kan dat rode vlaggen veroorzaken. Ze zouden kunnen denken dat uw bedrijf niet het beste in uw vakgebied is, of dat u onervaren of niet relevant bent.

Door uw bedrijf hoog in de resultaten van zoekmachines te plaatsen, creëert u een gevoel van geloofwaardigheid bij klanten. Consumenten vertrouwen eerder bedrijven met geweldige websites die hoog scoren in zoekmachines zoals Google.

Conclusie

Als het digitale marketingplan van uw bedrijf geen SEO bevat zou u moeten overwegen om uw strategie vandaag nog te veranderen. Voor meer informatie over SEO kunt u onze blog bezoeken , of vandaag nog contact met ons opnemen om te bespreken of SEO geschikt is voor uw bedrijf.