Websites & webshops
waarom verkoopt mijn webshop niet

Waarom verkoopt mijn webshop niet 2021

Een webshop die niet verkoopt is een ramp. Een goed ontworpen website zorgt voor organische groei van het bedrijf. Bezoekers blijven alleen langer hangen als ze tijdens die eerste blikken iets de moeite waard vinden. 

Verschillende factoren kunnen een website van waarde ontdoen. Hier zijn 10 problemen die invloed hebben op de prestatie van je webshop. Met deze tips kan je je verkeer stimuleren.

1. Visuals van lage kwaliteit.

Uit studie van Information Systems Research van de Unisversiteit van Minnesota blijkt dat een website of webshop met kwalitatieve visuals 43% overtuigender overkomt. Het potentieel van een website kan worden belemmerd door het opnemen van visuals van lage kwaliteit.

Ook wij raden aan om foto’s van hoge kwaliteit te hebben om de aandacht van kijkers te trekken, sociale aandelen te vergroten en zelfs de algehele SEO te stimuleren als foto’s op de juiste manier zijn getagd.

Een extra tip die wij kunnen geven is pixabay, dit is een website waar je gratis stockfoto’s kunt krijgen. Als je betalend stockfoto’s wilt kan je altijd shutterstock raadplegen.

2. Gebrek aan recensies of getuigenissen.

Als zijn website geen getuigenissen heeft, mist een bedrijf een eenvoudige en effectieve marketingtool. Klanten maken onderscheid. Alleen maar vertellen over de kracht van een product of dienst is niet meer voldoende. Getuigenissen kunnen helpen vertrouwen te wekken voor het aanbod van een bedrijf en de zorgen van klanten over het doen van een aankoop wegnemen. Gebruik ook je Google review, zo kan je ook door de google reviews beter scoren op google.

Wat kan je gebruiken voor je reviews?

  • Google reviews
  • Trustpilot
  • Facebook reviews 
  • Review plugin wordpress

3. Gebrek aan kleurkennis.

Een andere factor die tot zwakke verkopen op een bedrijfssite kan leiden, is het kleurenschema. Er wordt veel onderzoek gedaan naar visuele informatie die betrekking heeft op tint . Veel ondernemers beseffen waarschijnlijk al het belang van branding . Een krachtig merk onderscheidt het bedrijf van de concurrentie en maakt het bedrijf direct herkenbaar voor de consument. Maar het kan zijn geloofwaardigheid bij gebruikers verliezen als zijn website wordt versierd met een niet-indrukwekkend kleurenschema.

 Bepaal wat het merk van het bedrijf aan klanten moet overbrengen en zorg ervoor dat de website een passend kleurenschema heeft.

4. Verouderde informatie.

Scrol omlaag naar de onderkant van een webpagina waar een copyrightdatum wordt vermeld. Is het nog recent? Volgens Small Business Trends is het uiterlijk van een website dat er verouderd uitziet een onmiddellijke afknapper voor klanten.

Klanten willen zien dat een bedrijf moeite heeft gedaan om up-to-date te blijven. Dit omvat het regelmatig toevoegen van nieuwe inhoud en het vernieuwen van bestaande teksten.

5. Moeilijk te vinden.

De beste website ter wereld is nutteloos als niemand hem kan vinden. Een goede SEO geeft vertrouwen aan je website. De factoren die nog meespelen zijn:

  • een sterke domeinnaam
  • geoptimaliseerde paginatitels De inhoud
  • Trefwoorden
  • Backlinks
  • Linkbuilding

En nog veel meer, om meer informatie te krijgen omtrent SEO kun je best onze volgende tips / blogs volgen.

6. Niet mobielvriendelijk zijn.

Een zakelijke website lijkt misschien op een kunstwerk wanneer deze wordt geopend op een desktopcomputer, maar als deze niet goed wordt weergegeven of niet goed werkt op een mobiel apparaat, verliest het bedrijf een groeiend deel van het online publiek. WordPress, een E-commerceplatform, keek naar gegevens van meer dan 100.000 websites die het platform gebruiken en ontdekte dat iets meer dan 50 procent van het winkelen via mobiel wordt gedaan. Bekijk deze bruikbare tips om ervoor te zorgen dat een website mobiel reageert .

7. Moeilijkheden bij het vinden van contactgegevens.

Ooit hulp nodig gehad in een winkel op het moment dat alle verkoopmedewerkers verdwenen lijken te zijn? In de detailhandel mag dat nooit het geval zijn. Online zou het ook niet moeten zijn. Als een klant een vraag heeft of hulp nodig heeft, moeten de contactgegevens van de site gemakkelijk te vinden zijn. Beschikbaar zijn op aanvraag, zoals via live chat, kan een bedrijf ook helpen om klanten beter te betrekken, kosten te verlagen en de verkoop te stimuleren .

8. Onjuiste focus.

Klanten willen dat hun ervaring op een zakelijke website op hen is gericht. Dit betekent dat u secties moet opnemen die hun vragen beantwoorden en in hun behoeften voorzien. Een gemakkelijke oplossing is het toevoegen van een pagina met veelgestelde vragen of veelgestelde vragen. Het Content Marketing Institute raadt aan om de belangrijkste vragen onder de aandacht te brengen, tijdig te antwoorden en het archief doorzoekbaar te maken. Vereenvoudig indien mogelijk de gebruikerservaring door antwoorden met één klik toegankelijk te maken. Klanten willen snelle, nuttige informatie.

9. Vereist eerst aanmeldingen

Gebruikers dwingen zich aan te melden op een bedrijfssite voordat ze toegang hebben, kan betrokkenheid ontmoedigen. Het vormt een kunstmatige hindernis tussen klanten en de producten van het bedrijf. Volgens gebruikerservaringenblog UX Movement zorgen agressieve aanmeldingsformulieren ervoor dat lezers aarzelen om persoonlijke informatie vrij te geven uit angst voor het ontvangen van spam. In veel gevallen gaan consumenten ervan uit dat de waarde die ze ontvangen niet de prijs waard is die ze betalen voor het delen van een e-mailadres. Zorg dat elk bezoek telt en dwing gebruikers niet iets te doen waar ze zich niet prettig bij voelen.

10. Pijnlijk langzame laadtijden.

Digitale doelgroepen zijn ongeduldig. Zelfs als een website is gevuld met ongelooflijk boeiende media, kan het bouncepercentage hoog zijn als het laden van pagina’s te lang duurt voor lezers. Bezoekers hechten veel waarde aan hun tijd, dus bouw een snelle website die razendsnel aan hun behoeften voldoet. Het comprimeren van afbeeldingen en grote bestanden is een gemakkelijke manier om snellere laadtijden te garanderen. Gebruik een tool als Smush.it om bestanden te verkleinen en de prestaties van een site te optimaliseren.

Zorg dat je website voldet aan de eisen, zorg dat de klant zolang mogelijk op je website / webshop blijft en uiteindelijk koopt.