Websites & webshops

WordPress Website Hacking & Preventie 2021

WordPress is ’s werelds meest gebruikte contentmanagementsysteem. Meer dan 63% van de sites zijn gemaakt op basis wordpress en dit maakt het het favoriete doelwit voor hackers. Het feit dat WordPress het meest vatbaar is voor hacking is dat het een groot aantal plug-ins gebruikt die open source zijn en deze plug-ins kunnen enkele kwaadaardige codes en scripts bevatten die een hacker een platform bieden om malware in WordPress te injecteren.

Hoe veilig is wordpress?

De veiligheid van uw WordPress-site moet in twijfel worden getrokken wanneer deze zonder zijn medeweten wordt gehackt. Het hacken van websites kan maanden of jaren duren als u uw thema, plug-ins en CMS niet bijwerkt .

Met enkele basiskwetsbaarheden in plug-ins is een WordPress-site waarvan de beveiliging niet is verbeterd een open deur voor hackers die uw gegevens willen herstellen of gewoon uw website willen beschadigen. 

Het is belangrijk om WordPress-beveiligingsplug-ins te installeren vanaf het begin van het maken van uw site zodat u niet het hele jaar door inbraak hoeft te bestrijden.

Daarom is het belangrijk om toch een security of onderhoudscontract te nemen om je website clean te houden. 

Dit zijn de risico’s waaraan uw bedrijf in dit geval wordt blootgesteld!

Wie zijn deze hackers?

Bedreigingen die tegen uw website worden gelanceerd, kunnen afkomstig zijn van drie verschillende bronnen:

Ten eerste de robots (bots). Ze worden gelanceerd vanaf een computer en richten zich op meerdere sites om schade aan te richten. Snel, efficiënt, ze maken zoveel mogelijk gebruik van beveiligingsfouten en kwetsbaarheden in applicaties, plug-ins en thema’s.

Kwetsbaarheden zijn tot nu toe onbekend bij ontwikkelaars en zullen moeten worden gerepareerd door middel van updates en patches. Botaanvallen zijn bijzonder agressief en daardoor gemakkelijk op te sporen.

Botnets, vergelijkbaar met bots, maar worden gelanceerd vanaf een netwerk van computers die worden beheerd door malware. Ook wel zombielegers genoemd, hun schade is aanzienlijk omdat ze schade kunnen toebrengen aan veel sites tegelijk.

Een persoon achter zijn scherm valt je website aan en zoekt naar kwetsbare elementen. Dit type aanval is moeilijk te detecteren omdat mensen anoniemer zijn dan bots of botnets.

Hoewel een man slechts één site tegelijk kan aanvallen, is zijn aanval niet minder gevaarlijk. De hacker heeft dan de neiging om zich op grote schaal te richten op websites die belangrijke gegevens opslaan die, eenmaal gestolen, gemakkelijk tegen hoge prijzen kunnen worden doorverkocht.

Belangrijkste redenen die leiden tot gehackte WordPress

Dat gezegd hebbende, laten we eens kijken naar enkele van de belangrijkste redenen waarom WordPress-sites worden gehackt en hoe u kunt voorkomen dat uw website wordt gehackt.

 1. Onbeveiligde hosting

  Zoals alle websites worden WordPress-sites gehost op een webserver. Sommige hostingbedrijven verwaarlozen de beveiliging van hun hostingplatform. Dit is met name vaak het geval voor gratis, onbeperkte of goedkope hosts. Dit kan eenvoudig worden voorkomen door een beste wordpress-hostingprovider voor uw website te kiezen.

 2. Zwakke wachtwoorden

  Wachtwoorden zijn de sleutels tot uw WordPress-site. U moet ervoor zorgen dat u een sterk uniek wachtwoord gebruikt voor elk van de volgende accounts, omdat ze allemaal een hacker volledige toegang tot uw website kunnen geven.

  • Uw WordPress-beheerdersaccount
  • CPanel webhosting configuratiescherm account
  • FTP-accounts
  • MySQL-database gebruikt voor uw WordPress-site
  • E-mailaccounts die worden gebruikt voor een WordPress-beheerders- of hostingaccount

  Al deze accounts zijn beveiligd met een wachtwoord. Het gebruik van zwakke wachtwoorden maakt het voor hackers gemakkelijker om wachtwoorden te kraken met behulp van eenvoudige hacktools.

  U kunt dit eenvoudig voorkomen door voor elk account unieke en sterke wachtwoorden te gebruiken.

 3. Onbeschermde toegang tot WordPress Admin (wp-admin Directory)

   

  WordPress geeft een gebruiker toegang tot verschillende acties op uw WordPress-site. Het is ook het meest aangevallen gebied van een WordPress-site.

  Als u het onbeschermd laat, kunnen hackers verschillende benaderingen proberen om uw website te kraken. U kunt het ze moeilijk maken door authenticatielagen toe te voegen aan uw WordPress-beheerdersmap.

  Allereerst moet u uw WordPress-beheergebied beschermen met een wachtwoord. Dit voegt een extra beveiligingslaag toe en iedereen die toegang probeert te krijgen tot de WordPress-beheerder, moet een extra wachtwoord opgeven.

  Als u een WordPress-site met meerdere auteurs of meerdere gebruikers gebruikt, kunt u sterke wachtwoorden toepassen op alle gebruikers op uw site.

  U kunt ook tweefactorauthenticatie toevoegen om het voor hackers nog moeilijker te maken om toegang te krijgen tot uw WordPress.

 4. WordPress niet bijgewerkt

   

  Sommige WordPress-gebruikers zijn bang om hun WordPress-sites bij te werken, uit angst dat dit de werking van hun website zal verslechteren. Elke nieuwe versie van WordPress lost bugs en beveiligingsproblemen op.

  Als je WordPress niet bijwerkt, laat je je site opzettelijk kwetsbaar.

  Als je bang bent dat een update je website kapot maakt, kun je een volledige WordPress-back-up maken voordat je een update start.

  Zo kun je, mocht er iets niet werken, gemakkelijk teruggaan naar de vorige versie.

 5. Verouderde PHP versie of plugins en thema’s

   

  Veel sites op internet distribueren gratis plug-ins en WordPress-thema’s. Soms is het gemakkelijk om in de verleiding te komen om deze gratis plug-ins en thema’s voor uw site te gebruiken.

  Het downloaden van WordPress-thema’s en plug-ins van onbetrouwbare bronnen is erg gevaarlijk. Ze kunnen niet alleen de veiligheid van uw website in gevaar brengen, maar ze kunnen ook worden gebruikt om gevoelige informatie te stelen.

  Je moet altijd WordPress-plug-ins en thema’s downloaden van gerenommeerde bronnen, zoals de website van de plug-in/thema-ontwikkelaars of officiële WordPress-repository’s.

  Als je het niet kunt betalen of geen premium plug-in of thema wilt kopen, zijn er altijd gratis alternatieven voor deze producten. Deze gratis plug-ins presteren misschien niet zo goed als hun betaalde tegenhangers, maar ze zullen de klus klaren en, nog belangrijker, uw website veilig houden.

Als uw site is gehackt of is geïnfecteerd met een virus, betekent dit dat uw reputatie en uw gegevens gevaar lopen. Het is belangrijk om niet te wachten en het probleem nu op te lossen. We weten hoe belangrijk uw website is voor uw bedrijf en daarom zijn onze experts hier om u te helpen een gehackte WordPress-site snel te repareren en te herstellen .

iReto uw totaalpartner is er om je te helpen!

Waaruit bestaat ons onderhoudscontract?

iReto helpt de dreiging te stoppen, zodat u de controle over uw website en hostingaccount terug kunt nemen in het vertrouwen dat het probleem voor altijd is verdwenen.

Snelle en efficiënte interventie

Wij nemen de controle over uw website voor u terug en zorgen ervoor dat u deze in perfecte staat, schoon en veilig bij u terugkrijgt. Aangezien u een snelle en efficiënte reactie nodig heeft, zal ons team uw website binnen 24 uur of minder opschonen, beveiligen en weer op de rails krijgen. Het opschonen en beveiligen van uw WordPress-site is onze prioriteit.